2011-09-02

My VOKI

">

Sammanfattning av sovay

Det handlar om en ung tjej som heter Sovay hon är 17 år gammal och har en bror som heter Hugh.
Hon är gift med james som gifte sig med Sovay för att få Sovays pappa Sir Johan arresterad för att vara rebell enligt adeln. James skiljer sig med Sovay och säger att han ska arrestera Sir Johan.

 Hon får en dag besök av en amerikanare Virgil barret som hade kommit för varna Sir Johan att inte åka iväg till några vänner i London som behövde hans hjälp för dom kan redan vara arresterade. Virgil var med på diligensen som Sovay rånade. Medan Virgil åker och varnar andra som också skulle bli arresterade så vill Sovay hjälpa till så hon börjar råna diligenser och ger pengarna till barnen. Hon får smeknamnet kapten flamma för att hon har en ginskvist i hatten.

2011-09-01

persongranskning av sovay


Hon är en ung tjej som är våldsam för hon rånade diligensen och försökte döda james hennes man . Hon har ingen mamma och har en bror och en pappa som är misstänkt rebell mot kungen. 
Hon är vacker enligt målaren som ritade av henne hon.
Hennes fiender är James som anklagar hennes familj för att vara rebeller och han har varit otrogen mot henne. Hennes vänner är hennes moster som har varit som en mamma för henne.
Hon handlar innan hon tänker hur det kan gå som hon t.ex när hon rånade diligensen hon kunde åkt fast eller blivit dödad. hon är väldigt modig för att råna en diligens och att stå upp mot en äldre man på den tiden.