2013-11-17

Ingen riktig våldtäkt

Dokumentären Ingen riktig våldtäkt handlar om en våldtäkt som man inte kanske anser vara en typisk våldtäkt. Den juridiska definitionen av en våldtäkt är följande

Från Brottsbalken 6 kap 1 §:

1 § Den som genom misshandel eller annars med våld eller genom hot om brottslig gärning tvingar en person till samlag eller till att företa eller tåla en annan sexuell handling som med hänsyn till kränkningens allvar är jämförlig med samlag, döms för våldtäkt till fängelse i lägst två och högst sex år.
2 st. Detsamma gäller den som med en person genomför ett samlag eller en sexuell handling som enligt första stycket är jämförlig med samlag genom att otillbörligt utnyttja att personen på grund av medvetslöshet, sömn, allvarlig rädsla, berusning eller annan drogpåverkan, sjukdom, kroppsskada eller psykisk störning eller annars med hänsyn till omständigheterna befinner sig i en särskilt utsatt situation.
3 st. Är ett brott som avses i första eller andra stycket med hänsyn till omständigheterna vid brottet att anse som mindre grovt, döms för våldtäkt till fängelse i högst fyra år.
4 st. Är brott som avses i första eller andra stycket att anse som grovt, döms för grov våldtäkt till fängelse i lägst fyra och högst tio år. Vid bedömande av om brottet är grovt ska det särskilt beaktas, om våldet eller hotet varit av särskilt allvarlig art eller om fler än en förgripit sig på offret eller på annat sätt deltagit i övergreppet eller om gärningsmannen med hänsyn till tillvägagångssättet eller annars visat särskild hänsynslöshet eller råhet. Lag (2013:365).

 Som det står i det andra stycket genomför dem samlag när hon är berusad
Hon blev sexuellt utnyttjad det är en våldtäkt enligt mig
För att hon inte ville bli sexuellt utnyttjad av flera personer. De som inte tycker det. Kan tycka att hon lägger sig ner frivilligt men man får reda på att i filmen att hon lägger sig för att hon inte vill vara en av dem som backar ur att ha sex.  Jag tycker också att det här ska vara en grov våldtäkt för det står i det fjärde stycket att om fler än en har förgripit sig

De som tycker att det inte var en våldtäkt kan också ha ett argument att hon bara låg där och gjorde inget för att det skulle sluta men hon var ensam mot flera killar om hon skulle göra något var hon ju väldigt underlägsen och bara för man inte skriker eller slåss betyder inte det att man vill att dem ska fortsätta.

Folk kan också tycka att det inte var en våldtäkt på grund av att det inte var mörk gränd som hon gick i och blev våldtagen. För det här utgör ca 20 % av alla våldtäktsfall
Jag tycker det var en våldtäkt för att dem lämnade henne efter det dem gick bara ut ur rummet. Dem lämnade henne som hon var en leksak och så lämnar dem bara den när man har lekt klar med den. 

Man tog också foton på henne och använde dessa för att hon inte skulle anmäla dem vilket också är ett bevis på utpressning.  Och då kan man tro att killarna visste att det dem hade gjort var fel och att dem hade tänkt innan att ha så något som gör att hon inte kan berätta




           



https://lagen.nu/1962:700#K6P7 hämtad 2013-11-17