2013-09-01

Vandring i skogen



Om man ska planera att gå ut på en vandring med sina kompisar ska man mötas i förväg och bestämma vandringsrutt och att man kollar vädret. Något som är viktigt innan man går ut på den är att man lämnar ett meddelande till någon som inte ska med på vandringen. I det meddelandet ska det stå när ni är var så om en olycka skulle hända så vet man var ni är.

Inför en vandring är det viktigt att man har rätt kläder för vandringen. Man ska klä sig i olika lager. Första lagret är underställ det ska inte vara i bomull då det oftast inte håller värmen och andas inte lika bra som fleece andra lagret ska kunna andas sen ska man ha ett skalplagg som ska skydda mot regn och vind man kan sen ta av olika lager så att man inte blir för varm

Utrustningen du ska ha med är en bra ryggsäck som du kan bära mycket på och att det finns så att du kan dela vikten på olika ställen. Ett sjukvårdskit är ett måste man vet inte vad som kan hända. Karta och kompass sen mat och ett stormkök om man ska stanna och äta eller ta en fika. Regnkläder ska ligga så att du kan komma åt dem lätt.

Om någon har problem med att hålla takten hjälp den med att ta lite av deras packning vid pauser är det tillfälle att ta av sig något plagg.


Om du ska elda är det viktigt att du gör en korrekt eldstad så att du inte bränner ner skogen. Ha sand och sten i botten och sen gör en cirkel med stenar runt sanden och stenarna.