2012-01-19

diskussionsfrågor

Den bok jag har läst betecknar inte jag som en ungdomsbok för det handlar inte om en ungdom och den är inte skriven på ett ungdomligt sätt för den var skriven för en tids sen då modernare ord inte hade upptäckts.

Jag tycker en bok ska innehålla Mycket detaljer som ger en klar bild vad som händer och det ska vara en berättarröst som förklarar saker i berättelsen som återberättar saker. När huvudpersonen går en lång väg ska det vara en karta i början eller i slutet för att man ska veta var dom är. i böcker där huvudpersonen går en lång väg behövs det inte utan den är i ett kvarter eller i en stad och det ska finnas en spänning genom hela boken så att man inte tröttnar på boken efter t.ex fem kapitel.

Språket är lite svårt för boken skrevs för längesen men dom har gjort om språket så det blir lite mer modernt. det är bra beskrivet så att man får en klar bild av hur miljön ser t.ex ”Det var en förfärlig oreda i rummet, och det låg travar med odiskade byttor i köket”. får man en rätt så bra bild av hur miljön ser ut.

Den följer kurvan men det dyker upp problem lite då och då som när Gandalf knackar på dörren och säger att Bilbo ska med på ett äventyr. Höjdpunkten är när dom möter draken men dom blir fångade av alver och blir jagade av vättar på vägen det är nog en större och längre ”kulle” i den här boken.