2014-05-18

Säkerhet och risker

1. En stor faktor till att man skadar sig är att man inte har värmt upp sin kropp innan man anstränger sig så ett sätt att minimera skaderisken är att vara väl uppvärmd innan ett bra sätt är att göra uppmjukning samt få upp flåset lite. När du värmer upp bildar kroppen ledvätska som smörjer lederna som gör att man blir smidigare i sina rörelser. Uppvärmning innan träning kan minska risken att få skador och slitningar i muskelfästen

2. Även att se till att dem redskapen man använder inte kan skada en.  Det är alltså väldigt viktigt att man ser till så allt sitter fast eller att inget vasst sticker ut till exempel. Beroende på hur hårt underlaget är ska man också tänka på vad som kan hända om man ramlar på det. Att använda en säker utrustning så att man minskar risken att skada sig som ett par bra skor och i vissa idrotter ha extra utrustning så som benskydd i fotboll att även inte ha utrustning som kan skada någon är viktigt att ha örhängen och halsband är oerhört farligt och i t.ex. fotboll får du inte ha det på dig för risken att örhänget kan fastna och dra av örat är väldigt stor.


3. Sättet jag utför aktiviteten är väldigt viktigt för både min egen säkerhet samt dem omkring om jag går in i situationer där jag kan skada mig eller någon annan. Det är viktigt att man följer dem regler som har bestämts innan. Viktigt är också att veta hur dem andra som är med på aktiviteten brukar dem agera tufft och tåla en smäll kan man driva på och gå in tuffare är dem försiktigare och är väldigt sköra kan man ta ner tempot lite och undvika kontakt med dem andra. Alltså beroende på vilken nivå dina medspelare är i ska du anpassa dina rörelser för att allas säkerhet det kan vara allt från att undvika situationer där man folk kan skada sig till att inte skjuta sitt hårdaste.