2011-09-16

E-mail to sarah

AttributionNoncommercialShare Alike Some rights reserved by theirhistory

Hello Sarah

How you doing i´m fine. We got a new math teacher she´s so strict but the gang is fine and they all want to say hello so we are thinking to go visit you if it´s ok i will call you before.
we just have to go on Piccadilly Circus and go shopping.

We are going to play football in London so i hope you will be there to watch. We are going to meet chelsea can you believe that there going to beat us but it´s always fun play against the top players in uk they might be superstars one day.

So hope i be seeing jo and karen they seem to be nice.

See you Jen

2011-09-14

tysk vokijag

tysk voki

lyktstolpar på rad



Mellan den första och den sista är det 80 meter 80÷5=16
svar: 16 meter mellan första och andra stolpen.

livet i en vattendroppe 2011-09-06






Syfte: Syftet är att undersöka om det finns levande organismer i gräs/hö.

Materiel: Hink
Hö/Gräs
Damm/Akvarievatten
Mikroskop
Bägare
Pipett
Objekt och Täckglas

Utförande: En tuss hö placerades i en hink vatten från dammen. Den andra i en hink akvarievatten. Detta låg i en vecka sen undersökte vi det först med blotta ögat och sen med mikroskop sen lät vi det stå i en vecka till och undersökte det igen med mikroskop.





Resultat: Jag såg taggar som såg ut att vara ritade som troligen var klockdjur andra gången såg jag mer djur som rörde sig som t.ex hödjur och hjuldjur.

Slutsats: Djuren låg i dvala och sen när höet började bli dåligt och ruttna så vaknade dom och föröka de sig så att det blir fler det var nog därför man såg fler djur andra veckan än första det var nog för att höet blev fuktigt

2011-09-12

Sammankoppling ur Sovay

Attribution Some rights reserved by WebWallpapers


När Sovay är en stråtrövare påminner det mig om Robin Hood som tar av de rika och ger till de fattiga.

Skillnaderna är att Sovay håller på under senare tid än Robin Hood och Robin hood hade ett stort manskap medan Sovay handlade ensam. Sovay hade  gevär medans Robin Hood hade pilbåge och svärd vilket var mycket svårare än att skjuta med ett gevär men gevären var tunga och inte så pricksäkra som en pilbåge kanske.

 Likheterna är att Robin Hood hade prins John som ärkefiende och Sovay Sir Royston som båda har rikedom och makt och att dom hållde båda på i England och att dom var våghalsiga och inte tänkte sig för vad som kunde hända.

sammanfattning av arena s.278-281

Människan hjärna är mer avancerad än den bästa datorn som finns. vi har två hjärnhalvor den ena är att man tänker logisk räknar och läser den andra är mer kreativt tänkande att man rör på sig samtidigt eller målar man lär sig bäst genom att använda båda hjärnhalvorna .

Det finns olika sätt att läsa sökläsning t.ex man letar upp ett nummer i en telefonkatalog .Översiktsläsning att man t.ex bläddrar i en tidning och får en översikt vad artiklarna handlar om .Djupläsning att man försöker läsa så att man får med varje detalj

Man lär sig bäst när man först antecknar och sen läser ens anteckningar också en sista gång repeterar ens anteckningar.

Om man söker i uppslagsverk i datorn så kan man söka på om man ska söka på Argentina att man söker på Sydamerika och Bueno Aires