2012-05-23

Sammanfattning Tristan och Isolde

Det handlar om Tristan och Isolde. Tristan en riddare av kung Marc och Isolde fästmö till kung Marc. Tristan skulle åka till Irland för att hämta Isolde men den dagen var det så varmt att Iristan och Isolde drack upp kärleksdrycken som Isoldes mor att gjort som skulle ges till kung Marc och Isolde på deras bröllopsnatt.

Bröllopsnatten skickade Isoldes en av sin betjänter medans hon själv rymt i väg med Tristan in i en skog. Dom gömde sig där tills en skogshuggare hittade dom och sprang och berättade för kung Marc. Kung Marc gick dit själv för att se dom och ge deras straff men han skonade dom för han såg att dom hade lagt ett svärd mellan dom som symboliserade att dom inte hade älskat.

Isolde var tvungen att genomgå ett prov att visa att hon talade sanning. Tristan hade klätt ut sig till en pilgrim som ramlade och tog tag i Isolde som sen sa framför gud att hon hade bara blivit rörd av pilgrimen och kung Marc hon stoppade hennes händer över en eld och när hon tog ut dom var dom inte brända och det visade att hon inte ljög.

Tristan far till ett annat land där han träffar en vän och Isolde med blonda håret. Han gifter sig senare med Isolde med det blonda håret men inser snabbt sitt fel han hade älskat Isolde med dom vita händerna. han ber sin vän att hämta Isolde med dom vita händerna och föra henne till han vännen skulle hissa vitt flagg om hon var med på fartyget och svart flagg om hon inte var det. Tristan ser då att det var hissat svart flagg han dör då av sorg.

Isolde får höra att Tristan hade dött och bestämmer sig att resa till han när hon ser han dör hon också i sorg. Dom begravs på varsin sin sida om altaret och på Tristan grav växer en björnbärsbuske.

1 kommentar:

  1. Jag har arbetat med att få en tydligare struktur och en tydlig röd tråd

    Jag är nöjd med att jag fick med det mesta

    Jag vill jobba vidare med att få en ännu tydligare struktur och röd tråd

    SvaraRadera